Ruža vjetrova, 2.sezona

Ruža vjetrova, 2.sezona (epizode), Ruža vjetrova, Ruža vjetrova epizode, Ruža vjetrova sve epizode, Ruza vjetrova, Ruza vjetrova 2, ruža vjetrova 2 sezona sadržaj, ruža vjetrova epizode unaprijed
• Emitiranje: završeno 23.svibnja na RTL TV

Epizode:

Epizoda: 155/155 [Četvrtak, 23.05.2013.]
Ranko dozna za sve probleme Odakovih – Stipu svi ostavili, Ankica je trudna s Jakovom, a Marija i Šimun sutra će se vjenčati! Sve ga to navede na opak plan za novo uništavanje Marijine sreće… Za to vrijeme, kod Bartulovića se slavi na velikoj fešti. Ankica nije sigurna želi li ostaviti dijete Sari i Jakovu, Nives je impresionirana novim Zlatanovim pothvatima, a Stipe napokon shvati tko je pravi Šimunov otac!


Odmah po završetku serije “Sila”, Nova TV počinje prikazivati novu seriju “Da sam oblak”
Pročitaj: Članak o seriji / Opis epizoda


Epizoda: 154/155 [Srijeda, 22.05.2013.]
Nove prijetnje stavljaju Šimunovu i Marijinu sreću na kušnju. Marija odlučuje otići s Goranom, a Šimun zahvaljujući Mili i Petru za to saznaje u zadnji tren i trči spriječiti je. Hoće li uspjeti u svom naumu? S druge strane, Mila i Petar polako grade izgubljeno povjerenje, dok Stipe proklinje trenutak kad je Marici priznao ubojstvo Petrovog oca. Nives mu je jedini oslonac, iako mu taji vijest koja bi mu mogla zadati konačni udarac! U međuvremenu, Marija odluči ostati uz Šimuna, koji je u luci zaprosi, a Ranko se budi iz kome u nepoznatoj bolnici, bjesniji no ikad!

Epizoda: 153/155 [Utorak, 21.05.2013.]
Mila ne razumije zbog čega se Marija toliko brine oko Gorana, ali joj ne postavlja previše pitanja kako bi izbjegla situaciju da ona Mariji objašnjava svoje emotivne trenutke sa Šimunom. Sara ipak pristane na Jakovljevu ponudu da s njim odgaja Ankičino dijete, ali prije nego li prihvati tu odgovornost Sara poziva Ankicu na sastanak kako bi se uvjerila u ozbiljnost njenih namjera, ne znajući da se Ankica ipak koleba oko odluke… Marica napušta Stipu i na odlasku kaže Jakovu da mu se Stipe opet iza leđa upleo u život sa Sarom, a Nives dobiva rezultate testa Stipinog očinstva nad Šimunom.

Epizoda: 152/155 [Ponedjeljak, 20.05.2013.]
Šimun i Marija izvukli su se iz smrtne opasnosti, ali Šimunovu idilu pokvari spoznaja da se Marija emotivno vezala za Gorana. U njemu se počinje buditi ljubomora… U međuvremenu, Stipe shvaća da je veza između Šimuna i Krste neraskidiva, da će uvijek biti otac i sin, dok Jakov vodi zadnju mučnu bitku s Ankicom koja želi pobaciti dijete, ne znajući da Stipe u tajnosti ucjenjuje Ankicu i nagovara je da ostane uz Jakova. Promatrajući iz prikrajka njihov susret, Marica shvaća da se Stipe nikad neće promijeniti, te donosi sudbonosnu odluku – želi razvod!

Epizoda: 151/155 [Četvrtak, 16.05.2013.]
Ankica se vraća iz bolnice u stabilnom stanju, ali nakon preživljene traume priznaje Jakovu da su napravili pogrešku i da ne želi dijete. Goran pristane pomoći Šimunu i odvodi ga do kolibe, ali ipak zamoli Mariju da ostane živjeti s njim. Njihov razgovor prekine Zlatan koji uperi pištolj u Gorana! Marica je zgrožena time što je Stipe ubojica pa zatraži savjet od don Vinka, dok Stipe ne želi razmišljati o mogućnosti da bi zauvijek mogao izgubiti Maricu.

Epizoda: 150/155 [Srijeda, 15.05.2013.]
Oslobođeni Ranko odlazi po Mariju u Olujno! Mila u kući Bartulović nalazi Rankovog bombaša koji joj otkrije da su ugroženi i svi Odaci! Mila im hita u pomoć, dok Jakov s onemoćalom Ankicom juri u bolnicu. Dok se ostatak Odaka drži zajedno, ne znajući što im se sprema, Jakov uspijeva zaustaviti napad na Maricu u bolničkom hodniku. Marija je u bijegu od Ranka i Gorana, a Šimun, nakon što shvati da je Marija živa i u velikoj opasnosti, kreće za njom. Četvorka se žustro probija kroz šumu, a sudbinski ih susret čeka na litici gdje će se napokon svi suočiti!

Epizoda: 149/155 [Utorak, 14.05.2013.]
Mila uvjerava Šimuna da ne vjeruje Ranku kada govori da je Marija živa jer se samo poigrava s njegovim emocijama. Kako bi nastavila istragu bez dodatnih laži, Mila odluči premjestiti Ranka u zatvor izvan Splita, ne znajući da njegovi ljudi planiraju napasti policijski kombi i osloboditi Ranka. Stipe slavi što će dobiti unuka, a Marica potiče Jakova da porazgovara sa Sarom. U krizi jer nije uzeo lijekove, Goran se počne ponašati nesuvislo, a uzrujana Marija ga zatraži objašnjenje. No, iznenadna prosidba šokirat će ih oboje!

Epizoda: 148/155 [Ponedjeljak, 13.05.2013.]
Istražujući slučaj Jeleninog ubojstva, Mila otkriva da svi dokazi upućuju na Odake, nesvjesna da je Ranko već unaprijed pripremio teritorij. S druge strane, Odaci se osim slučaja Jeleninog ubojstva bore i s novim članom obitelji, trudnom Ankicom. Njihove beskrajne rasprave oko oba problema prekine Mila koja dolazi s ultimatumom – ili će joj reći istinu ili vodi Nives i Petra u zatvor! Za to vrijeme Šimun nagovara Saru da riješi dilemu oko Jakova koji, u međuvremenu, doznaje da je ipak on otac Ankičinog djeteta!

Epizoda: 147/155 [Četvrtak, 09.05.2013.]
Dok Odaci slave skori Rankov slom, Zlatan donosi uznemirujuće vijesti – Ranko ih je prevario, reciklažni pogon je napušten, a policija je pronašla Jelenino tijelo! Nakon što policija ustanovi da se radi o nuklearnom otpadu, službeno zatraži da se za Rankom izda tjeralica. Mila u međuvremenu preuzima slučaj Jeleninog ubojstva, a Sara iznenadi Jakova prijevremenim povratkom iz Zagreba.

Epizoda: 146/155 [Srijeda, 08.05.2013.]
Jakov ne vjeruje Ankici da je dijete njegovo. Ali ga Marica nagovara da se podvrgne testu očinstva i preuzme odgovornost jer Ankica prijeti da će se u suprotnom ubiti. Zlatan javlja Odacima da su otmičari locirani, ali da s njima nije Ante. Petar pomisli na najgore, ne znajući da su Jelenini prijatelji otmičari pobjegli s novcem i ostavili Antu u kući Bartulovića gdje će ga pronaći Šimun. Marija načuje Rankov plan o ubojstvu Šimuna, a Goran joj odbija pomoći u sprječavanju ubojstva.

Epizoda: 145/155 [Utorak, 07.05.2013.]
Kod Odaka vlada kaos. Nakon Petrovog i Nivesinog povratka kući, Stipe mora progutati ponos i prihvatiti Petrovo iskupljenje. Akciju spašavanja Ante preuzima Zlatan, koji je jedini hladne glave. Pobrinut će se za Jelenino tijelo i saznati gdje drže Antu. S druge strane, Jakova čeka veliko iznenađenje kad se Ankica pokajnički vrati, ali u drugom stanju! Šimun odluči igrati Rankovim metodama i nagovara seljane na pobunu protiv Ranka, dok mu Mila daje pravnu i moralnu podršku.

Epizoda: 144/155 [Ponedjeljak, 06.05.2013.]
Petar je u šoku kad shvati da se Jelena ne drži dogovora, već da se planira osvetiti Ranku uz pomoć Rafaela. Marija uspije nagovoriti Gorana da je odvede u Olujno kako bi se uvjerila da je Šimun nastavio dalje sa životom. No tamo doživi neugodno iskustvo… U međuvremenu, Šimun otkrije da bi relativno lako mogao vratiti svoju zemlju, Don Vinko saznaje da je Krsto plave krvi, a zemlja u Kneževom Gaju poklon crkve, uz klauzulu da je se ne smije otuđivati.

Epizoda: 143/155 [Četvrtak, 02.05.2013.]
Petar odbija povjerovati u Nivesinu priču o svom ocu i nagoviješta joj da će pobjeći s Jelenom i Antom. No, za bijeg mu je potreban Stipin novac… Jelena odbija pustiti Nives i smišlja novi plan… Prije nego li napusti Ranka, Marija zamoli Gorana da je odvede do grada da vidi svoje najbliže. Šimun i Mila pokušavaju ponovno kupiti zemljište od Ranka, ali on ih odbija.

Epizoda: 142/155 [Srijeda, 01.05.2013.]
Zlatan se, u ulozi Rafaela, nalazi s Rankom. Osjeća da nešto nije kako spada, ali nastavlja s planom. Suzana i Šimun spriječe Krstu da zapali imanje Bartulovića, nakon čega on shvati da mu je potrebna stručna pomoć. Odaci obavljaju posljednje pregovore za primopredaju s Jelenom – žele vratiti Nives u jednom komadu, ali ne vjeruju da će Jelena poštivati svoj dio dogovora. Dok su u zatočeništvu, Nives koristi priliku da kaže Petru istinu o ocu.

Epizoda: 141/155 [Utorak, 30.04.2013.]
Šimun se odluči suprotstaviti Stipi koji mu je bez imalo kajanja priznao što je učinio Dunji. Shvativši ozbiljnost svoje pogreške što se urotio s Rankom, kao i da Jakov nije propisno izgradio temelje na gradilištu, Petar započne planirati svoj bijeg s Antom, ne znajući da ga promatra Jelena. U međuvremenu, Goran otkriva da Marija voli drugog čovjeka, što u njemu rađa ljubomoru, Ranko otkriva veliku Stipinu prijevaru sa Rafaleom/Zlatanom, a Šimun od Mile traži pomoć u dizanju tužbe protiv Ranka, unatoč Krstinom protivljenju.

Epizoda: 140/155 [Ponedjeljak, 29.04.2013.]
U zamjenu za život Nives ponudi Jeleni da će joj ispričati sve što se događalo dok je nije bilo. Kod Odaka raste zabrinutost zbog Nivesinog nestanka. Stipe hladne glave pokušava naći razumno opravdanje, ali i sam počinje sumnjati u puno gori scenarij. Za to vrijeme Šimun nalazi potpuno promijenjenog Krstu koji je u izolaciji postao destruktivan i odao se piću, a Marija i Goran imaju sve više povjerenja jedno u drugo.

Epizoda: 139/155 [Četvrtak, 25.04.2013.]
Goran ispovijeda Mariji svoju tužnu priču o svojoj preminuloj djevojci. Zlatan bdije uz Nives koju je gubitak Antiše jako pogodio. Jelenini prijatelji pristaju oteti Nives u trenutku kad ona odlazi na tajni sastanak sa Zlatanom. Petar ne može više gledati Antu kako pati, a Šimun pri povratku iz Italije želi znati kako stupiti u kontakt s Krstom.

Epizoda: 138/155 [Srijeda, 24.04.2013.]
Marija ipak ne može pucati u Gorana i dopusti mu da joj oduzme pištolj te mu ispriča svoju mučnu priču o Ranku u nadi da će je nakon toga napokon osloboditi. Nakon pljačke kladionice, Jelena nagovara pomoćnike na novi, još teži posao – otmicu Nives Odak. Ranko je na rubu živaca nakon svađe sa Zlatanom, a dodatan mu problem stvori Petar koji pred Jakovom prizna da je učinio glupost priklonivši se Ranku…

Epizoda: 137/155 [Utorak, 23.04.2013.]
U bitci za Antino skrbništvo Odaci su napokon u prednosti – Jelena je u bijegu, a Ranko prijeti sutkinji životom njenog djeteta! Goranu se ne sviđa novonastala situacija i žarko želi da Ranko i Marija nestanu iz njegovog života. Međutim, Marija koristi priliku i ugrabi Goranov pištolj. Hoće li ugroziti njegov život kako bi se konačno oslobodila Ranka? U međuvremenu, Suzana uvjerava Jakova da bi im Petar mogao biti dobar saveznik u borbi protiv Ranka, a Petar odbija zadnju šansu za pomirbom s Odacima.

Epizoda: 136/155 [Ponedjeljak, 22.04.2013.]
Ozlijeđenu Mariju u zadnji tren pronađe Goran, koji odmah obavijesti Ranka o njezinom pokušaju bijega. Suđenje za skrbništvo se prekida sve dok se ne dobije izravan Jelenin iskaz. Odaci su zabrinuti jer vjeruju da je Jelena u dogovoru s Rankom. Za to vrijeme Mila saznaje da su Nives i Petar s Rankom zamijenili Mariju za Antu, Jelena bježi sa psihijatrije jer ne želi dočekati ponovni susret s Rankom, a Jakov traži savjet od Suzane kako sabotirati gradnju u Rankovoj firmi.

Epizoda: 135/155 [Četvrtak, 18.04.2013.]
Unatoč teško ozlijeđenoj nozi, Marija nastavlja svoj bijeg šumom dok je u stopu prati Goran! Međutim, iznenada gubi svijest i ruši se… U međuvremenu, Marica i Nives proživljavaju teške trenutke jer obje gube sinove, a Ranko traži od Petra da se potpuno odrekne Odakovih, kao i da na sudu potvrdi sve Jelenine lažne optužbe na račun Nives. Jakov kuje plan o sabotaži temelja Rankova gradilišta, čime bi ugrozio Ranka, ali i kompromitirao Petra.

Epizoda: 134/155 [Srijeda, 17.04.2013.]
Prisluškujući Goranov i Rankov razgovor, Marija otkrije pojedinosti koje će joj pomoći u planiranju novog bijega iz zatočeništva. Istovremeno, dok ispunjava Rankov zadatak, Zlatan spašava život Petru, Odaci se uz Milinu pomoć pripremaju za sudski rat za skrbništvo nad Antom. Petar doživi šok kada Ante na sudu izjavi kako bi želio živjeti kod bake, djeda i Nives! Međutim, Ranko opet ima rješenje za sve.

Epizoda: 133/155 [Utorak, 16.04.2013.]
Marija natjera Gorana da joj ispriča detalje iz prošlosti kada je ‘primio’ metak namijenjen Ranku. Šimun je uvjeren kako Joke, koji je u međuvremenu pobjegao u Italiju, ima veze s Dunjinim ubojstvom. Za to vrijeme Mila odluči zastupati Nives u borbi protiv Petra za skrbništvo nad Antom, a Petar već prvog radnog dana na gradilištu odrađuje prljavi zadatak za Ranka, ne znajući da ga Zlatan prati.

Epizoda: 132/155 [Ponedjeljak, 15.04.2013.]
U potpunoj izolaciji Goran se sve više otvara Mariji otkrivajući joj svoju mračnu stranu, ali i nepoznati dio Rankove prošlosti. Šimun odlazi k Stipi tražeći pomoć nakon što dozna da je Krsto pod istragom jer je osumnjičen za Dunjino ubojstvo. Zlatan pristaje riskirati i biti razotkriven od strane Petra, kojeg Nives bezuspješno pokušava vratiti kući. Međutim, Ranko je za Petra isplanirao opasan zadatak kojim će dokazati svoju vjernost i zauzvrat dobiti skrbništvo nad Antom…

Epizoda: 131/155 [Četvrtak, 11.04.2013.]
Zbog svoje nestrpljivosti Petar se posvađa s Nives, iseli se iz kuće Odakovih i zamoli Ranka da ga primi k sebi na nekoliko dana. Dok Mariju u kolibi na osami čuva Goran, Ranko imenuje Jakova voditeljem gradilišta i prvim čovjekom nakon direktora. Šimun se slaže sa Stipinim planovima – uništiti Ranka, vratiti imanje i pronaći nestalog Krstu. Zlatan, odnosno Rafael, prijeti Ranku da će ga ubiti ako uskoro ne vrati sve dugove!

Epizoda: 130/155 [Srijeda, 10.04.2013.]
Ranko je stjeran u kut – s jedne strane ga pritišće Rafael, a s druge Suzana i Mila koje traže istragu Marijine smrti. Sara odluči podržati Jakova protiv Suzanine volje i na neko vrijeme otići u Zagreb. Stipe i Nives se drže plana sa Zlatanom, dok Petar i dalje sjedi na dva stolca. Marija saznaje da je zatočena kod Gorana, neobičnog vuka samotnjaka koji iz nekog razloga Ranku duguje uslugu.

Epizoda: 129/155 [Utorak, 09.04.2013.]
Dok uvjerava ostale da je Marija mrtva, Ranko s doktorom traži način kako je skriti. Marijin život je u stvarnoj opasnosti zbog starog metka pored srca, ali Ranko više ne preza ni pred čim… Stipe i Nives planiraju osvetu uz pomoć Zlatana, a Mila krivi sebe za Marijinu smrt. Petar pada pod Rankov utjecaj i donosi mu kupoprodajni ugovor kojim Ranko postaje vlasnikom firme, a Odaci gube sve.

Epizoda: 128/155 [Ponedjeljak, 08.04.2013.]
Ranko manipulira Petrom i okreće ga protiv Odaka, čak mu obeća partnerstvo u poslu i sigurnost za njega i Antu. Dok Nives pomaže Stipi u prerušavanju Zlatana, Šimun je nervozan i zabrinut zbog Marije. Jakov želi biti sa Sarom, ali još uvijek razmišlja kako vratiti Ranku dug za njezinu operaciju. Suzana i Mila pokušavaju izvući Mariju iz bolnice…

Epizoda: 127/155 [Petak, 05.04.2013.]
Ranko bjesni zbog Marijinog optužujućeg javnog istupa i smišlja kako se izvući iz novih problema! Za početak je hitno odvodi iz Olujnog i smjesti je u umobolnicu, a na konferenciji za novinare skida ljagu sa sebe i otkriva da je Marija psihički bolesna osoba. Stipe tjera Jakova da prihvati Šimuna za brata, ali promijeni mišljenje kada sazna da Sara ne može imati djece, odnosno da mu Jakov neće osigurati muškog nasljednika. Krsto se odluči na bijeg u samostan i oprašta se od Suzane…

Epizoda: 126/155 [Četvrtak, 04.04.2013.]
Marija daje kobni intervju na televiziji razotkrivajući Ranka i sve njegove zločine, dok su Ranko i Petra potpuno posvećeni pripremanju osvete Odacima. Pri povratku kući Jakov i Sara zatiču potpuni raspad sistema. Suzana im uspije skriti Krstino priznanje za ubojstvo. Odaci spremaju rat protiv Mrčele, a Stipe prisiljava Jakova i Šimuna na pomirbu. Petar igra dvostruku igru uvjeravajući Stipu i Nives da želi biti punopravni Odak i legalni otac Anti… Ranko slijedi svoj plan dolazeći Odacima s ponudom koja će zauvijek okončati njihovu suradnju!

Epizoda: 125/155 [Srijeda, 03.04.2013.]
Nakon razgovora sa Stipom, Šimun se razočara u Mariju i Krstu. Stipe zna da je Krsto ubio Dunju, a Suzana za isto optužuje Ranka. Nives smjesti senilnu Dragicu u bolnicu kako starica ne bi otkrila Petru još koju obiteljsku tajnu. Međutim, Ranko pronalazi način kako doći do Dragice jer želi da i sam Petar čuje istinu o tome da su njih dvojica braća, ali i da je Stipe Odak ubio Petrovog oca.

Epizoda: 124/155 [Utorak, 02.04.2013.]
Petar želi obavijestiti obitelji o svojim saznanjima, da mu je Ranko brat i da je Stipe ubio njegovog oca, no kod Odakovih nailazi na još jednu dramu. Marica se onesvijestila ugledavši slomljenog Krstu kako drži pušku uperenu u Šimuna. I dok Šimun odvodi Krstu kući, zbunjeni Stipe i Nives pomisle da je Dragica bila ta koja je Petru otkrila strogo čuvanu obiteljsku tajnu. Ranko i Marija se spremaju za vikend u Olujnom, gdje ih na svom kućnom pragu ugleda Šimun. Stipe ga zaustavi u bijesu i potanko mu otkrije tko je i što je Ranko Mrčela.

Epizoda: 123/155 [Ponedjeljak, 01.04.2013.]
Ranko krivi sebe što je povrijedio Mariju, što im njegov metak u njezinom tijelu ugrožava budućnost, te joj najavi da se sele u Olujno. Također želi Petru otkriti istinu o njegovom biološkom ocu. Krsto prolazi najteže dane svog života, odaje se alkoholu i svojim grubim ponašanjem teško povrijedi Suzanine osjećaje. Sarino se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, a Stipe odlučuje priznati Marici da je Šimun njegov izvanbračni sin.

Epizoda: 122/155 [Petak, 29.03.2013.]
Don Vinko savjetuje Krsti da šuti o Dunjinom ubojstvu, a Šimunu da ode što dalje od Olujnog, skrivajući pritom tajnu koju nitko ne zna… Šimun u naletu bijesa otkrije Krsti da mu je Stipe Odak pravi otac i da seli kod njega, a Suzana pristaje preuzeti istragu o Dunjinom ubojstvu. S druge strane, Stipe i Marija kuju plan kako se domoći Rafaela, a Nives se nalazi sa Zlatanom i nudi mu posao, momku koji će opet spasiti još jednog Odaka – babu Dragicu!

Epizoda: 121/155 [Četvrtak, 28.03.2013.]
Ranko želi da se Bartulovići isele iz kuće koja je sada u njegovom vlasništvu. U naletu bijesa Šimun optuži Krstu da je on za sve kriv i odlazi kod Stipe tražiti pomoć. Pokušavajući spriječiti Šimuna da napravi glupost, Stipe mu kaže da je on njegov otac! Za to vrijeme Ranko izvlači Petra iz zatvora, a Suzana i Sara vratile su se iz Njemačke kako bi našle svoje voljene u potpunom kaosu i rasulu. Za sve okrive Dunju, kojoj nema ni traga ni glasa…

Epizoda: 120/155 [Srijeda, 27.03.2013.]
Šimun uhvati Joku i pokušava ga prisiliti da mu otkrije gdje je Dunja. Ona za to vrijeme sklapa kupoprodajni ugovor s Rankom te mu u zamjenu za aktovku punu novca predaje sve što su Bartulovići, Matošićke i Odaci uložili u firmu. Krsto se odlazi sam obračunati s Dunjom, no u nesretnom spletu okolnosti je ozlijedi i počne bježati!

Epizoda: 119/155 [Utorak, 26.03.2013.]
Nakon posjeta Dragici Ranko dobiva potvrdu o mračnoj obiteljskoj prošlosti! Prema Mariji hini naglo probuđenu savjest, a ona traži od njega da odustane od osvete Odacima i da joj vrati Milino povjerenje. Svi su uvjereni u Marijinu izdaju – Mila podiže optužnicu protiv nje, a Nives smišlja osvetu! U međuvremenu, Nives dozna identitet zatvorenika koji je spasio Petra od smrti, Šimun i dalje krivi Krstu zbog Dunje, a Krsto prizna Stipi da je odgojio tuđe dijete.

Epizoda: 118/155 [Ponedjeljak, 25.03.2013.]
Nakon Marijinog svjedočenja, Petar daje izjavu kojom priznaje da je ubio Tomu Mamića! Nives ne uspijeva uvjeriti prisutne da je to laž, a Petar je uhićen i odlazi u zatvor. Nives želi pokrenuti postupak protiv Marije zbog lažnog svjedočenja i u žaru borbe joj razbije diktafon. Damir javlja Ranku da je Stipe Odak ubio njegovog oca Franju. Dunja odlučuje ostati s Jokom u Splitu kako bi gledala propast Odaka i Bartulovića. Šimun je šokiran saznanjem da mu Krsto nije otac, a Marija javi Jakovu da je Ranko uplatio novac za Sarinu operaciju.

Epizoda: 117/155 [Četvrtak, 21.03.2013.]
Dunja je uspjela uvjeriti i Stipu u svoju dobronamjernost prema Sari, podvalivši mu laž o svojoj smrtonosnoj bolesti. Ne mogavši više podnijeti ucjenu, Krsto otkriva Suzani da ga je Dunja cijelo vrijeme držala u šaci, a on je štitio Šimuna od saznanja da nije njegov biološki otac. No već je bilo prekasno kada su Suzana i Krsto otkrili da joj je i Stipe prepisao dio udjela Odakovih, a sve pod izlikom prikupljanja novca za Sarinu operaciju. U međuvremenu, Nives vodi bitku za svoju slobodu, a Marija za Sarin život…

Epizoda: 116/155 [Srijeda, 20.03.2013.]
Svi su zabrinuti za Saru koja hitno mora na operaciju. Dunja koristi priliku i dobiva potpise od Šimuna i Jakova za prijenos vlasništva firme. Sad je sve u njezinim rukama! Slomljen Sarinim stanjem, Jakov priznaje svima da je bankrotirao. Sara ne želi da žrtvuju sve za nju, ali Šimun ostaje uz nju usprkos svemu. Za to vrijeme Marija saznaje mračnu stranu Rankove izopačene obitelji, zbog koje mu odluči zabiti zadnji udarac – na sudu!

Epizoda: 115/155 [Utorak, 19.03.2013.]
Marija nastavlja svoj plan protiv Ranka i čuva njegovo priznanje za ubojstvo na diktafonu. No Ranko joj prijeti Milinim životom ukoliko na sudu ne izjavi da je bila svjedok Nivesinog ubojstva. Jakov shvati da ga je Ankica prevarila i odnijela mu sav novac, te odluči otići na Sarino vjenčanje. Stipe traži od Dunje da dokaže svoju sposobnost i prenese na sebe sve što je Sarino i Šimunovo, a Sara iznenada pada u nesvijest.

Epizoda: 114/155 [Ponedjeljak, 18.03.2013.]
U borbi s Odacima, Ranko odlazi korak dalje i zahtijeva od Eugena da poveže Nives s ilegalnim švercom oružja. Nivesinu tešku situaciju dodatno zakomplicira Jakov, koji mora platiti ucjenjivaču zbog snimke koja ga prikazuje kao svodnika. U međuvremenu, Sara i Šimun se pokušavaju zavarati da među njima postoji ljubavi dovoljna za brak, Suzana se bori za Nives svim silama te čak pristaje naći se s Rankom, a Dunja poziva Odake na vjenčanje…

Epizoda: 113/155 [Četvrtak, 14.03.2013.]
Nives se vraća iz pritvora i nalazi kaos. Jakov je oženjen i razbaštinjen, Ankica je preuzela igru, a Suzana je shrvana i želi se riješiti Dunje što prije. Marija nagovori Stipu da je pozovu kao svjedoka obrane, a da prije toga uklone dokazni materijal. Tko će ukrasti nož? Sara i Šimun sve više sumnjaju u svoju odluku o vjenčanju, Stipe se trudi ostati imun na Dunjino zavođenje, a u Split se vraća Rankova majka.

Epizoda: 112/155 [Srijeda, 13.03.2013.]
Marija odustaje od samoubojstva! Stipe joj odbija pomoći ubiti Ranka, ali ima novi plan… Jakov i Ankica objavljuju Marici i Stipi da su se vjenčali, Eugen pronalazi način kako platiti Nivesinu jamčevinu, a Sara i Šimun ne dobivaju Suzanin blagoslov. Situacija se pogorša kada Suzana ugleda Saru u vjenčanici koju joj je Dunja donijela.

Epizoda: 111/155 [Utorak, 12.03.2013.]
Ranku sve ide po planu, uspio je isprovocirati Nives i dobiti natrag nož kojim je ubio Tomu – s njenim otiscima. Već istog dana slijedi Nivesino uhićenje popraćeno televizijskim prijenosom uživo. Jakov se u Olujnom pojavi s manekenkama i organizira fotografiranje u masliniku kako bi napravio Saru ljubomornom. Slomljenog srca i umorna od borbe s Rankom, Marija razmišlja o tome da okonča svoje patnje skokom s vrha Rankove poslovne zgrade.

Epizoda: 110/155 [Ponedjeljak, 11.03.2013.]
Ranko slavi što se riješio Leonarda i poziva Stipu i Nives u goste pod krinkom primirja. Hoće li Odaci nasjesti ili će večer završit tragično? Dunja dovodi Bartuloviće kod Odaka i budi duhove prošlosti, nadajući se da će proširiti posao i zadržati sve tri obitelji u miru. Jakov otkriva čari glamura i dekadencije, otvara modnu agenciju i s Ankicom useljava u Milin stan. S Odacima više ne želi imati nikakve veze…

Epizoda: 109/155 [Četvrtak, 07.03.2013.]
Sara odustaje od pobačaja i nastavlja poslovati sa Šimunom. Stipe planira raskinuti suradnju s Matošićkama, ali ga Dunja navede da se predomisli. Unatoč Suzaninom protivljenju, Dunja uvjeri Saru i Šimuna da prihvate Stipu, a kasnije sama riješi problem s Jokom. Zbog svega toga se Suzana osjeća poraženo, a Nives je sumnjičava prema Stipinom ulaganju u maslinik. Za to vrijeme Marija napeto iščekuje Leonarda na večeri s Rankom. Međutim, svi joj planovi padnu u vodu kada sazna da je Leonard ubijen.

Epizoda: 108/155 [Srijeda, 06.03.2013.]
Sara je tužna jer je Jakov opet odbio pomiriti se s njom. S obzirom da ne želi brak sa Šimunom, niti želi sama odgajati dijete, Sara donosi tešku odluku o prekidu trudnoće. Suzana sumnja u Dunjinu smrtonosnu bolest, pa odlazi u posjet njezinom liječniku. Nešto kasnije, Suzana uspije Nives izvući iz pritvora, dok su Odaci izvan sebe zbog Jakovljeve selidbe. Stipe i Petar spriječe Milinu otmicu usred bijela dana!

Epizoda: 107/155 [Utorak, 05.03.2013.]
Mila se obraća Eugenu za pomoć, ali ne zna da je on postao Rankov igrač. S druge strane, Milu traže i Odaci i Damir. Tko će je prije uhvatiti? Marija nastavlja izvlačiti informacije iz Ranka, Šimun pada pod utjecaj opake Dunje, a Sara odbija Šimunovu prosidbu. Šimun je stoga primoran suočiti se s Marijom i učiniti najteži, konačni udarac njihovoj ljubavi. Dunja Joki otkriva plan kojim će poraziti i Odake i Krstu…

Epizoda: 106/155 [Ponedjeljak, 04.03.2013.]
Radijske postaje prenose vijest o pronađenom Tominom tijelu. Čim dozna vrijednu informaciju, Marija smišlja osvetu preko Leonarda. Mili se vraća sjećanje, bijesni na Petra i optužuje ga da ju je iskoristio. Stipe ih ne uspijeva smiriti, a situacija eskalira kada Marica objavi da je Nives ponovno privedena u policiju! Dunja i dalje plete opaku mrežu oko Bartulovića, Jakov topi tugu u alkoholu, dok je pred Sarom velika dilema – hoće li pristati na Šimunovu prosidbu?

Epizoda: 105/155 [Četvrtak, 28.02.2013.]
Saznavši da Sara nosi njegovo dijete, Šimun odustaje od Marije kako bi ostao sa Sarom i djetetom. Bijesan i razočaran, Jakov se počne opijati. Suzana se ne libi predbaciti Dunji što je utjecala na Sarinu odluku što je rekla Šimunu za dijete, a ni Marica neće ostati dužna Suzani jer je tajila vezu Sare i Šimuna. U to vrijeme, Stipe upada u problem nakon što pripiti Jakov ispriča Marici kojim se obiteljskim poslom trenutno bave, a Damir se opasno približava Mili. Razočarana Marija vraća se Ranku…

Epizoda: 104/155 [Srijeda, 27.02.2013.]
Svjesna da je zamalo poginula, Marija spontano odluči pobjeći sa Šimunom koji se odlazi pozdraviti s Krstom, Dunjom i Sarom. Međutim, Sara se slomi i priznaje Suzani da se nalazi u teškoj situaciji – voli Jakova, ali je trudna sa Šimunom. Njihov razgovor načuje Dunja… Odacima se sprema ogroman problem – Ranko im obećava novac za veliku rekonstrukciju gradilišta, no nesvjesni su onoga što je zakopano u temeljima, dok se Milina avantura na selu zakomplicira dolaskom policije.

Epizoda: 103/155 [Utorak, 26.02.2013.]
Marija ne pokazuje znakove oporavka. Tamara preuzima kontrolu i organizira Ranku konferenciju za novinare, istovremeno planirajući Marijino ubojstvo. Dunjina objava bolesti izbezumi Bartuloviće. Šimun vodi Dunju u bolnicu u kojoj se, igrom slučaja, nalazi i Marija. Istovremeno, Stipe tjera Nives k Dragici u Goračiće dok se ne smiri situacija. Mila i dalje živi u uvjerenju da je Dragičina kućna pomoćnica i zbližava se s Petrom. No njegov pomno osmišljeni plan poremeti Jakovljev dolazak.

Epizoda: 102/155 [Ponedjeljak, 25.02.2013.]
Marija je u komi, njezino stanje se ubrzano pogoršava i hitno mora na operaciju. Jakov i Sara pokušavaju uvjeriti Dragicu da proda zemlju, a Petar odvodi Milu u šetnju. Krsto je nervozan zbog Dunjinog dolaska, a pod prisilom ucjene moli Šimuna da porazgovara s majkom. Nives na prosvjedu razljuti Ranka, a svi mediji prenesu njihov fizički obračun. Tamara saznaje zašto je Marija pogođena…

Epizoda: 101/155 [Četvrtak, 21.02.2013.]
Užasnut što je upucao Mariju, Ranko ubije Bogojevića! Krsto je potpuno šokiran Dunjinom prijetnjom kako će odati Šimunu njihovu tajnu ukoliko joj ne pomogne ostvariti dobar odnos sa sinom. Kao znak da nema zlih namjera, Dunja potpisuje Krsti papire za razvod. Za to vrijeme Nives i Petar bave se Milom koja se baš ničega ne sjeća, a Marija se i dalje ne budi iz kome…

Epizoda: 100/155 [Srijeda, 20.02.2013.]
Marija bježi kroz šumu tražeći spas, dok su joj Ranko i Bogojević za petama. Nakon sastanka s potencijalnim distributerom, Jakov, Petar i Sara su u dilemi – prodati ulje po veleprodajnoj cijeni ili čekati neki bolji ugovor? Mila odluči pobjeći iz sobe u koju ju je zaključao Petar, ali njezin bijeg kroz prozor pretvori se u katastrofu. Suzana se ispriča Marici i pozove Odake na proslavu njezinih zaruka s Krstom. Strast između Sare i Jakova se rasplamsava…

Epizoda: 99/160 [Utorak, 19.02.2013.]
Ranko kreće u samoubilačku akciju protiv Bogojevića. Marija koristi priliku i bježi, a Mila ostaje zaključana kod Odaka. Krstinina ljubomora i nepovjerenje kvare proslavu zaruka. Suzana samouvjereno odlazi na sastanak s Jokom nesvjesna da je on pijun u Dunjinoj igri. Jakov, Sara i Šimun su u šoku zbog Suzaninog zahtjeva za nagodbom – Odaci moraju pronaći način kako će se izvući iz dugova i spasiti obraz, ali i posao.

Epizoda: 98/160 [Ponedjeljak, 18.02.2013.]
Bogojević otima Mariju! Ranko je primoran slijediti njegove upute ukoliko je želi opet vidjeti. No njegov očaj je jači od razuma – hoće li joj svojim nepromišljenim potezima ugroziti život? Radnik s gradilišta ucjenjuje Nives, prijeti joj objavljivanjem fotografija iskopina koje Nives želi zataškati pred Ministrastvom kulture. Jakov i Sara se slažu kao partneri, među njima se ponovno javlja stara vatra, a to ne promakne budnom Maričinom oku. Suzana pristane na vjenčanje!

Epizoda: 97/160 [Četvrtak, 14.02.2013.]
Marija se oprašta od svojih zapisa o Šimunu u dnevniku dok je na odmoru s Rankom. Za to vrijeme u Olujnom vlada prava drama i mali raskol među partnerima. Šimun udari šakom rođaka Joku koji polaže pravo na zemlju i zaustavlja njegove radove. Stipe vraća Nives bagere i radnike u Split, što među Šimunom i Stipom izazove njihov prvi sukob. Petar slučajno otkriva da je Marija Milina sestra.

Epizoda: 96/160 [Srijeda, 13.02.2013.]
Uznemirena Marija grubo otjera Šimuna koji želi doznati je li dijete njegovo, dok Tamara sazna ključnu informaciju – Ranko je bez novca. Unatoč Nivesinom neslaganju, Stipe i Jakov uspijevaju održati obećanje Šimunu i dovesti mu potrebnu pomoć kako bi završio gradnju puta. Nove probleme obitelji Odak stvara Ranko kojem se ne sviđa nenajavljeni prekid rada na njegovom gradilištu.

Epizoda: 95/160 [Utorak, 12.02.2013.]
Šimun prizna Sari da silno želi doznati nosi li Marija njegovo dijete, a Krstu jako pogodi što je Suzana odbila njegovu prošnju. Nakon razdoblja zarobljeništva, Marija u svom dobrotvornom radu nalazi način komunikacije sa svijetom, ne znajući da Ranko ima nadzor nad svakom njenom radnjom. Za to vrijeme Stipe i Nives se obračunavaju s Petrom koji je izazvao nevolje na gradilištu. Stipe želi Milinu pomoć u uklanjanju problema…

Epizoda: 94/160 [Ponedjeljak, 11.02.2013.]
Leonardov čovjek traži Ranka hitnu isplatu duga, a Šimun se iskaljuje na Jakovu i Sari koji postižu kompromis unatoč neslaganjima. Međutim, njihov plan pokvari Stipe koji donosi još loših vijesti. Nives i Stipe saznaju da je Petar odgovoran za prijavu i pokušavaju spriječiti inspekciju da im zatvori gradilište. Krsto odluči zaprositi Suzanu!

Epizoda: 93/160 [Petak, 08.02.2013.]
Ranko oslobađa Mariju i daje joj još jednu priliku – bit će njegova poslovna suradnica. Ta vijest u Tamari izaziva neviđen bijes. Šimuna progone sumnje, ali pred svima glumi da se smirio nakon incidenta. Međutim, Sara osjeća da Šimun još dugo neće zaboraviti Mariju, pa ga sve više motivira na posao. Mila, Nives i Stipe nastavljaju istragu Ranka, dok Nives saznaje da je situacija na gradilištu izmakla kontroli.

Epizoda: 92/160 [Četvrtak, 07.02.2013.]
Ranko i Tamara su spremili Šimunu zamku – televizija je objavila da je Marija trudna i sad čekaju Šimunovu reakciju. Istovremeno, Suzana odluči pripremiti ugovor za partnerstvo prema kojem Stipe neće imati nikakve ovlasti, a Jakov neće moći ništa poduzeti na svoju ruku bez pristanka Šimuna i Sare. Pitanje je hoće li Stipe pristati na njezine uvjete?

Epizoda: 91/160 [Srijeda, 06.02.2013.]
Stipe uvjeri Ranka da se povlači iz posla, te da buduću poslovnu suradnju prepušta Nives. Tamara slaže Mariji da je njezin dnevnik završio u Rankovim rukama. Šimun kuje planove o proširenju poslovanja zajedno s Odacima, koji su došli u Olujno pregovarati o suradnji. Nives se ozbiljno bacila na istraživanje Rankovog poslovanja. Jedini joj je problem Mila koja se opire učiniti joj uslugu…

Epizoda: 90/160 [Utorak, 05.02.2013.]
Stipe od Mile saznaje da je Marija zatočena, ali se želi sam uvjeriti je li to istina. Nives i Petar pokušavaju prikriti Jakovljev incident pred Maricom i Stipom. Međutim, plan pođe po zlu, a Jakova čekaju paljbe sa svih strana… Sara se osjeća izdanom i odbije suradnju s Odacima, ali i postavi ultimatum Šimunu koji je i dalje uvjeren u Stipine dobre namjere. Sada je u opasnosti da zauvijek izgubi Saru kao partnericu…

Epizoda: 89/160 [Ponedjeljak, 04.02.2013.]
Dok Marija u svojoj ‘tamnici’ smišlja kako se izbaviti, Tamara kupuje njezino povjerenje i potpiruje Rankovu paranoju. Stipe je zabrinut za Jakova koji u besposlici srlja u propast i izaziva probleme. Međutim, Jakovu nije ni na kraj pameti pristati na Stipin plan s maslinikom jer iščekuje veliki dobitak na kladionici. Suzana je na rubu živčanog sloma zbog Stipinog interesa za njihov posao, dok Krsto traži načine da izbjegnu to partnerstvo. S druge strane, Šimunu je ta ideja sve primamljivija…

Epizoda: 88/160 [Petak, 01.02.2013.]
Ranko pokušava slomiti Mariju koju je zatvorio u podrumu, dok, s druge strane, panično prodaje dionice kako bi mogao vratiti dug Leonardu. Tamara pronalazi Marijin tajni dnevnik… Marica pokušava izgladiti nategnute odnose u kući i podrži Petrovu želju za studiranjem i poziva Saru da mu pomogne u učenju. Stipe želi da Jakov uđe u partnerstvo s Bartulovićima i Matošićima vezano za posao s maslinama.

Epizoda: 87/160 [Četvrtak, 31.01.2013.]
Ranko pred novinarima i uzvanicima na zabavi pohvaljuje Marijino veliko srce i iznudi njezin poljubac. No kod kuće se stanje mijenja – Ranko je ljut i zanima ga kako je došla na ideju da donira tako velik novac i što su Mila i Odaci radili na njihovoj zabavi? Tamara također vješto izbjegava Rankov bijes i ograđuje se od popisa uzvanika na zabavi. Dok sebe izvlači iz problema, uvaljuje Mariju. Stipe nagovara Milu da se udruže u borbi protiv Ranka.

Epizoda: 86/160 [Srijeda, 30.01.2013.]
Marija, uz pomoć Tamare, sprema veliku proslavu godišnjice braka s Rankom. Međutim, njihova svečana večer bit će puna neugodnih iznenađenja, ali i nepozvanih gostiju! Istovremeno, Ranku je, zbog starih dugova, Leonardo za vratom. Šimun uspijeva pridobiti susjede za gradnju puta unatoč Smolinom protivljenju. No vijest o Marijinoj godišnjici braka jako će ga uzdrmati! Kod Odaka je uspostavljen novi režim podjele u kojoj se baš nitko ne snalazi.

Epizoda: 85/160 [Utorak, 29.01.2013.]
Marija teško uspijeva uvjeriti Ranka u svoju ulogu dobre supruge, a mora pripaziti i da se ne otkrije Tamarina umiješanost. Sara je svojim nesmotrenim ponašanjem ugrozila Šimunovu šansu sa Smolom, dok je Krsto i dalje opterećen nesigurnošću i poljuljanim samopouzdanjem. Odaci su podijeljeni, no Nives već ima tajni dogovor koji će ostvariti tek kada srede Mrčelu.

Epizoda: 84/160 [Ponedjeljak, 28.01.2013.]
Stipe prekida svađu Petra i Jakova i odlazi po Antu u sobu, gdje ga priprema za razgovor sa socijalnim radnikom, koji od Stipe zatraži mito. Odaci su na putu potpunog raskola na dva klana… Za to vrijeme se Marija bori za Šimunov život novom metodom. Uz pomoć Tamarinih uputa odvodi Ranka u šetnju gradom za vrijeme koje će izbjeći neugodnu situaciju – susret s Milom.

Epizoda: 83/160 [Petak, 25.01.2013.]
Stipe se vraća kući u trenutku najvećeg kaosa u obitelji kada je Petar htio odvesti Antu jer im prijeti socijalna služba. Ranko odbija Mariju jer zna da ga zavodi samo zato da spasi Šimuna, kojeg odluči osobno upoznati! U međuvremenu, Šimun ne odustaje od Kneževog gaja pa odluči napraviti put kao prvi korak k uređenju i prilagodbi parcele za uzgajanje maslina.

Epizoda: 82/160 [Četvrtak, 24.01.2013.]
Šimun i Krsto pronašli su neiskorišteno zemljište u svojem vlasništvu. Krsto vjeruje da je ono beskorisno, dok Šimun u njemu vidi pravo bogatstvo. I dok Damir u tajnosti prati svaki Šimunov korak, Marija shvaća da je Ranko spreman ubiti Šimuna, i dvoji što napraviti. Tamara joj nudi kartu spasa… Kod Odakovih vlada napeta situacija jer Ante odbija ići u školu. Petar želi pobjeći s Antom jer im prijeti socijalna služba.

Epizoda: 81/160 [Srijeda, 23.01.2013.]
Stipe i dalje tone u sve dublje ponore savjesti. Odlazi u Goračiće kako bi zatražio pomoć u saniranju ozljede koju je netom zadobio. Međutim, tamo se suočava s gorkom istinom. Iako je isprva pobjegao s pjesničke večeri, Krsto se ipak vrati i pred svima recitira pjesmu koju je napisao Suzani. Za to vrijeme, Šimun napušta i posljednju iluziju o vezi s Marijom i potpuno se okreće poslovnoj ambiciji, a Sara ga u potpunosti podupire, premda dvoji jesu li njegovi motivi ispravni. Petar se pokušava približiti Anti.

Epizoda: 80/160 [Utorak, 22.01.2013.]
Ranko dopusti Mili da posjeti sestru, uz napomenu da ne krši pravila njegove igre „sretne obitelji“. Mila otvara karte – želi znati što se zapravo događa. Odakovi su u panici jer su Stipe i njegov pištolj nestali bez traga pa odlaze k Ranku misleći da se Stipe nalazi kod njega. Ante odbija prihvatiti istinu o Petru kao svojem pravom ocu, a Šimun odlučuje povratiti izgubljenu ambiciju, dok njegov otac krije novinski članak u kojem je fotografija Marije i Ranka. Suzana ga pokušava odobrovoljiti večerom poezije…

Epizoda: 79/160 [Ponedjeljak, 21.01.2013.]
Ranko se naslađuje svojim pobjedama i ponosan je na Marijinu izvedbu. Jakov, Petar i Nives uvjereni su da je Stipe još uvijek zaključan u svojoj sobi, dok se on, zapravo, nalazi na grobu svoga sina Marka gdje preispituje svoje životne odluke i osvrće se na ljude koje gubi. Nives smiruje Petra koji na rubu panike pomišlja na bijeg s Antom iz kuće Odakovih, i to prije nego li Antina učiteljica pozove centar za socijalnu skrb, zabrinuta zbog dječakovih izbivanja iz škole i neprimjerenog ponašanja. Jakov moli Maricu da oprosti Stipi i vrati se kući…

Epizoda: 78/160 [Četvrtak, 17.01.2013.]
Slomljena Tominom smrću, Marija u osami svoje sobe sakuplja snagu za nastavak života pod Rankovim krovom. Jakov je zabrinut za Stipu koji ne izlazi iz radne sobe i pribojava se da bi si mogao nauditi. Odakovi ne primijete da se Stipe iskrao iz kuće… Suzana je uvjerena da će Mila pogoršati ionako napetu situaciju ako posjeti sestru Mariju.

Epizoda: 77/160 [Srijeda, 16.01.2013.]
Ranko uživa u obiteljskoj farsi dok se Marija trudi glumiti sreću zbog ponovnog okupljanja obitelji. Ujedno prisiljava Tomu da obuzda bijes i ne upropasti joj plan. Šimuna shrva Marijino oproštajno pismo, a Tamara laže Mili da Ranko ne drži Tomu za taoca. Pritisnut nedisciplinom na gradilištu, Jakov moli Nives za pomoć, a Petar se trudi dodvoriti Stipi. Marica je potpuno obuzeta novim idejama o muško-ženskim odnosima…

Epizoda: 76/160 [Utorak, 15.01.2013.]
Ranko je sretan zbog Marijinog povratka, ali odgađa njezin susret s Tomom, a Marija se suočava s grubom stvarnošću – jedini joj je cilj Tomina i Šimunova sigurnost. Mila i Šimun tragaju za njom, a Suzana pronalazi Marijino pismo… Mila je ostala bez Kaubojeve pomoći i primorana je pozvati Tamaru. Za to vrijeme u kući Odakovih napetost raste jer Marica ne odgovara na Stipine pozive…

Epizoda: 75/160 [Ponedjeljak, 14.01.2013.]
Nakon što je čula za Rankov plan, Marija se sprema još jednom slomiti srce Šimunu, samo kako bi mu spasila život. Mila predosjeća da će Marija napraviti nešto suludo, no prekasno stiže na farmu da bi je u tome spriječila. Stipe i Jakov su opet u sukobu, ali ovog puta Nives staje na stranu Jakova zbog čega će imati probleme s Petrom. Jedino je Ranko sretan – njegova izgubljena princeza Marija mu se napokon vraća, i to dobrovoljno!

Epizoda: 74/160 [Četvrtak, 10.01.2013.]
Šimun moli Mariju za oprost zbog ljubovanja sa Sarom! Suzana predloži Marici da razmisli o povratku Stipi, dok kod Odaka vlada napeta atmosfera jer Jakov pokušava držati konce na obiteljskom i poslovnom planu. Ranko razrađuje svoj plan okupljanja svoje male obitelji, a Marija sazna da je Toma pobjegao… Na njoj je velika odluka – hoće li se opet žrtvovati za svoje voljene i vratiti se Ranku kako bi spasila Tomu i Šimuna?

Epizoda: 73/160 [Srijeda, 09.01.2013.]
Marija razmišlja o bijegu kao jedinom načinu da je Ranko ostavi na miru, ne znajući da je on promijenio pravila igre… Nives i Petar su u panici! Nives traži radikalne metode rješavanja cijele situacije, dok Petar želi ostati hladne glave. Krsto i Suzana provode ugodne trenutke zajedno, dok je ljubav Šimuna i Marije došla u kušnju jer su oboje opterećeni duhovima prošlosti.

Epizoda: 72/160 [Utorak, 08.01.2013.]
Nives i Petar su u dilemi: izdati Mariju ili joj pomoći u borbi protiv Ranka? Marica zove don Vinka na večeru i nesmotreno izazove neugodnu situaciju. Toma je u klopci – ne može natrag u zatvor, no ne želi svjedočiti. Petar odlazi kod Ranka i odaje mu gdje je Marija.

Epizoda: 71/160 [Ponedjeljak, 07.01.2013.]
Šokirani Petar se ne snalazi u novonastaloj situaciji s Rankom, i prisiljen je tajiti Odacima o Rankovoj ucjeni. Pritisnut Nivesinim inzistiranjem, Petar joj ipak otkrije da je Marija Rankova odbjegla žena, te da on drži zatočene Jelenu i Antu… Istovremeno, Vidjevši Milu na farmi, Tamara shvaća da su je sestre ipak nasamarile. Sara odlazi u Zagreb srediti misli, a Krsto okrivi Šimuna za Sarino loše raspoloženje.

Epizoda: 70/160 [Četvrtak, 20.12.2012.]
Odakovi su razočarani jer ih je Jelena opet nasamarila. Mila nagovara Tomu da joj pomogne u borbi protiv Ranka, ali Toma ne želi riskirati. Potištena Sara shvaća da je potisnula osjećaje prema Jakovu i prebrzo preboljela njihov prekid. Tamara nenajavljeno dolazi na farmu, a Ranko šokira Petra ponudivši mu Antu u zamjenu za Mariju!

Epizoda: 69/160 [Srijeda, 19.12.2012.]
Dok Marija uživa u slobodi i rijetkim trenucima nepomućene sreće, Ranko potvrđuje svoje sumnje – njegova žena nije mrtva. Za to vrijeme raste Jelenina nestrpljivost, a njen će nepromišljeni čin potaknuti Ranka da je se smjesta i zauvijek riješi. Nives odlazi na farmu kako bi potaknula Maricu da se vrati kući. Marijinu sreću upotpunjava Mila, koja oslobađa Tomu iz zatvora. Međutim, Ranko je korak ispred svih…

Epizoda: 68/160 [Utorak, 18.12.2012.]
Sad kad su napokon zajedno, Marija i Šimun koriste svaki trenutak da nadoknade izgubljeno vrijeme. Međutim, Sara načuje da njih dvoje planiraju zajedničku budućnost. Kod Odakovih je i dalje napeta situacija. Stipe odlazi razgovarati s Maricom kako bi spasio narušeni brak. Međutim zatječe ‘novu’ Maricu u društvu nepoznatog svećenika. U kuću stiže dugo očekivani Jelenin poziv.

Epizoda: 67/160 [Ponedjeljak, 17.12.2012.]
Kako bi ušla Jeleni u trag, Nives se nađe sa svojim doušnikom u policijskoj postaji. Tamo sretne Kauboja, muškarca koji joj je spasio život na Mosoru. Ranko je uvjeren da je Marija još živa, a Tamara je u panici pa javi Mariji da se neko vrijeme pritaji. Ranko odlazi kod Odaka pod krinkom obnove posla. Šimun i Marija uživaju u svojoj ljubavi, a Suzana vidi da je katastrofa na pomolu…

Epizoda: 66/160 [Četvrtak, 13.12.2012.]
Jelena se dogovara s Odacima za razmjenu – novac za Antu! Marija i Mila očekuju nove vijesti od Tamare – je li Ranko zaista povjerovao da je Marija mrtva? Stipe preuzima inicijativu i naredi ostalim članovima obitelji Odak da krenu u aktivnu potragu za Jelenom, dok će on pokušati vratiti Maricu kući. Šimun ne želi povrijediti zaljubljenu Saru, ali je mora odbiti. Marija je još uvijek oprezna, pogotovo kada je u pitanju Šimun.

Epizoda: 65/160 [Srijeda, 12.12.2012.]
Ranko nudi sklonište Jeleni, ali zauzvrat traži informacije o obitelji Odak. Stipe odlučuje zatomiti ubilački nagon i zajedno s ostalim članovima obitelji osmisliti osvetnički plan protiv Jelene. Marija i dalje potiskuje svoje osjećaje prema Šimunu, ali se slomi kad joj Sara prizna da i ona gaji osjećaje prema Šimunu. Tamarin tajni plan se polako ostvaruje, a Marica se okreće svom novom prijatelju, don Vinku.

Epizoda: 64/160 [Utorak, 11.12.2012.]
Jakov uspije spriječiti Stipu u namjeri da ubije Jelenu, te se mora nositi s posljedicama. Tamara pomaže nervoznoj Jeleni… Suzanu brine odnos između Sare i Šimuna, no Krsto ju razuvjerava da su njihova djeca samo prijatelji. Dragica doznaje za nove obiteljske probleme i ukori Stipu i Petra, Jakov moli Maricu da se vrati kući.

Epizoda: 63/160 [Ponedjeljak, 10.12.2012.]
Nives prizna Stipi da je našla dokaz protiv Jelene, a Marija i Mila se sve više zbližavaju. Sari se nimalo ne sviđa Marija koja u njoj budi ljubomoru. Svoje osjećaje prizna Suzani. Jakov jedva uspije spriječiti izgubljenog Petra da ne otme Antu sa školskog dvorišta. Nitko ne sluti da je Stipe pokrenuo novu lavinu katastrofalnih događaja…

Epizoda: 62/160 [Četvrtak, 06.12.2012.]
Marija odluči pripaziti na Maricu koja je tužna zbog napuštanja Stipe. Ujedno je primorana čuvati se od susreta sa Šimuna koji je sve bliži sa Sarom. Suzana je razočarana Krstom i Sarom jer su joj zatajili informaciju o kreditu. Stipe je ogorčen Jeleninim nastupom na televiziji i ne može dočekati Nivesin povratak. Napetu situaciju u kući Odakovih dodatno zakomplicira iznenadni dolazak bake Dragice…

Epizoda: 61/160 [Srijeda, 05.12.2012.]
Marija se suoči s Tamarom i ucijeni je. Stipe postaje sve osvetoljubiviji. Jakov i Petar mu kriju Jelenino prebivalište kako joj ne bi naudio i time unesrećio cijelu obitelj. Oboje se uzdaju u Nivesinu pomoć… Jelena organizira konferenciju za novinare na kojoj želi ocrniti i napasti Odake. Suzana sazna za Krstin kredit, a Marija odlazi na farmu u nadi da će tamo pronaći sigurno utočište od Ranka…

Epizoda: 60/160 [Utorak, 04.12.2012.]
Mila doznaje pravu istinu Marijinog odnosa s Tomom, a kasnije zajedno sa sestrom započne kovati plan protiv Ranka. Stipu razljuti Maričin odlazak, a Marica konačno ostavlja Stipu i odlazi k Matošićkama na farmu. Sara sprema otkriti osjećaje koje gaji prema Šimunu.

Epizoda: 59/160 [Ponedjeljak, 03.12.2012.]
Mila je uvjerena da se nešto više krije u činjenici da je Toma, zapravo, Rankov brat. Kod Odakovih i dalje vlada stanje pred bitku. Marici je sve teže slušati Stipu i Jakova, a Marija ju tješi… Nives obilazi još jedan trag u potrazi za dokazima protiv Jelene. Krsto je uvjeren da između Sare i Šimuna postoji nešto, a Suzana je uvjerena da Krsto pretjeruje.

Epizoda: 58/160 [Četvrtak, 29.11.2012.]
Dok razočarana i ožalošćena Marica, uvjerena u prokletstvo obitelji, traži utjehu na Markovom grobu, Stipe doživljava novi šok! Bez obzira na posljedice koje bi njegova odluka mogla imati u odnosu sa Suzanom, Krsto odluči dignuti kredit i pomoći Sari i Šimunu.

Epizoda: 57/160 [Srijeda, 28.11.2012.]
Dok Seke pokušava doći do čovjeka koji je prodao Jeleni zmiju, kod Odakovih situacija je sve napetija. Marica i Stipe su u svađi, a Petar se osjeća nemoćan jer nema utjecaja na Jelenu. Tamara nagovara Jelenu da bude njena odvjetnica u sporu protiv Odakovih.

Epizoda: 56/160 [Utorak, 27.11.2012.]
Mila postavlja teška pitanja Mariji o Ranku i Šimunu. Marija i dalje izbjegava odgovore jer još uvijek ne vjeruje Mili. Nives dobiva novac za poslovnu malverzaciju u nezgodnom trenutku – usred popisa inventara koktel bara Odak kojemu prijeti ovrha. Dok se Ranko naslađuje Nivesinoj nevolji, Tamara dobije ideju kako još napakostiti Jeleni i Odacima.

Epizoda: 55/160 [Ponedjeljak, 26.11.2012.]
Marija i Mila se polagano otvaraju jedna prema drugoj i nadoknađuju izgubljeno vrijeme. Nives je na tragu „zvečarki“ koja je kriva za Markovu smrt. Nalazi se Rankom koji joj daje novac za akontaciju, a ona ga preuzimanjem „pere“ za njega.

Epizoda: 54/160 [Četvrtak, 22.11.2012.]
Marija traži zaklon od Ranka i bježi iz Splita. Međutim, Stipe je uspije zaustaviti i skloniti je od opasnosti. Nives Matošićkama otkriva svoje sumnje da je Jelena lažirala DNK test za očinstvo, a kasnije, potpuno neplanirano, suoči i Stipu s dijelom dramatičnih otkrića. Krsto dobiva pismo od Dunje.

Epizoda: 53/160 [Srijeda, 21.11.2012.]
Marija ugleda Ranka pred Milinom kućom i pomisli da su je Odaci izdali, pa se ponovo dade u bijeg iz grada. Stipe i Mila je uzaludno traže. Nives sumnja da je Jelena ubila Marka, a Sara i Šimun, razočarani neuspjelim projektom, odlaze Krsti, svojoj zadnjoj nadi. Ines pada u sve veću depresiju zbog Nikolinog odlaska.

Epizoda: 52/160 [Utorak, 20.11.2012.]
Na vratima obiteljske kuće Odakovih – policija! Traže Nives zbog prijave zlostavljana! Marija je primorana bježati iz njihove kuće, ali joj Stipe organizira odlazak „na sigurno“. Sara povrijedi Jakova priznavši mu da ga ne voli, a i sama je tužna jer nije dobila poticaj za razvoj posla. Jelena se skriva s Antom daleko od Odakovih i stvara novu mrežu laži kako bi se konačno osvetila. Petar je šokiran Jeleninim planom!

Epizoda: 51/160 [Ponedjeljak, 19.11.2012.]
Marija posjeti u zatvoru tajanstvenu osobu iz prošlosti, kojoj obeća da će ga kad-tad izvući na slobodu. Nives postavlja Jeleni uvjete koje mora poštivati ako ne želi da je ne oda Stipi, a jedno od njih je novi DNK test. Ines je neutješna i čini joj se da s Nikolinim odlaskom gubi priliku za sreću.

Epizoda: 50/160 [Petak, 16.11.2012.]
Šimun i Sara kaju se nakon zajedničke noći i priznaju jedno drugom da je to bila velika pogreška. Marija preko novina saznaje da je Ranko napustio Split. Jelena ne vjeruje u Petrovu zaštitu pa odluči uzeti stvari u svoje ruke. Krsto i Suzana pokušavaju uživati u novopronađenoj ljubavi, ali su zabrinuti za svoju djecu. Ines zamoli Nikolu da je ne napušta, a Marija odlazi riješiti misteriozni zadatak!

Epizoda: 49/160 [Četvrtak, 15.11.2012.]
Ines je nesigurna u svoju ulogu samohrane majke. No može li Nikola nadomjestiti oca njenom djetetu? Nives želi protjerati Jelenu iz kuće i spremna je svima otkriti mračnu tajnu… Šimun i Sara otvaraju dušu jedno drugome i razmišljaju hoće li naći pravu ljubav ili je ona za njih nepovratno izgubljena. Mila na Suzanin poziv dolazi na farmu… Mariju šokira njezina prisutnost!

Epizoda: 48/160 [Srijeda, 14.11.2012.]
Odaci odlaze u Maslinik u posjet maloj Anđeli, Inesinoj kćerkici. I dok je Stipe euforičan zbog prinove u obitelji, Nives muče vlastiti problemi. Jelena je ljuta na Petra jer je rekao Nives istinu Anti, zbog čega je ona sada drži u šaci. Ranko odlazi u Somaliju zbog šverca oružja, ali i kako bi obmanuo Milu i pripremio Mariji zamku. Šimunu je neugodno u Marijinoj blizini…

Epizoda: 47/160 [Utorak, 13.11.2012.]
Iako je Nives još u šoku, Petar je preklinje da nikome ne govori istinu o Anti. Stipe ne razumije što se događa u kući, a ionako čudnu atmosferu razbija sretna vijest da Ines rađa. Marija joj želi pomoći i riskira odlazak na farmu samo da bi bila uz Ines. I Saru i Jakova ponese atmosfera, ali samo na trenutak.

Epizoda: 46/160 [Ponedjeljak, 12.11.2012.]
Sumnjičava i ljubomorna Jelena kao novu žrtvu odabrala je Mariju. Jakov želi riješiti situaciju sa Sarom, ali umjesto s njom, o tome porazgovara sa Šimunom. Krsto i Suzana polako grade novi ljubavni odnos. U međuvremenu, Ines uhvate trudovi, Ante dobije temperaturu, što zabrine Petra koji će u panici priznati Nives da je Ante njegov sin.

Epizoda: 45/160 [Petak, 09.11.2012.]
Marija se brine o Anti i tako sve više vremena provodi s Petrom. Želi maknuti misli od Šimuna, ali joj to ne uspijeva. Mili je neugodno radi članka u novinama pa odluči nalaziti se s Rankom u tajnosti. Petra muči što još uvijek ne nalazi zajednički jezik s Jelenom. Utjehu pronalazi u piću, a kasnije priznaje Mariji da se jedino pred njom ne pretvara u nešto što uistinu nije…

Epizoda: 44/160 [Četvrtak, 08.11.2012.]
Marija se ne može riješiti ružnih sjećanja na Ranka, a Jakov joj pruža potporu. Vidjevši ih tako bliske, Sara zaključi da Jakova i Mariju veže nešto posebnije. Mila i Ranko ne primijete da ih iz prikrajka promatra paparazzo, a kasnije ih susretne i Stipe. Krsto je zabrinut za Šimunovo zdravlje jer previše radi, a malo jede. Sara prenese Šimunu svoje sumnje da su Marija i Jakov zajedno!

Epizoda: 43/160 [Srijeda, 07.11.2012.]
Antin povratak kući budi obiteljski duh kod Odakovih. No mogu li se ratne sjekire između Nives i Stipe zakopati barem na dan? Jelena ucjenjuje Petra, a Suzana konačno prizna da je zaljubljena u Krstu, i slama se pred Maricom. Marija i Šimun neutješni razmišljaju o svojoj ljubavi koja se čini nemogućom.

Epizoda: 42/160 [Utorak, 06.11.2012.]
Šimun otvara srce Mariji, a ona ga teška srca odbije jer misli da će mu tako spasiti život. Petar traži od Jelene da svima otkrije tajnu o očinstvu, ali mu ona zaprijeti da to nikad neće učiniti. Marica želi proslaviti Antin povratak kući, a pozvat će i Matošićke, dok Nives kuje plan kako se riješiti iseljenice. Ranko nastavlja obmanjivati Milu, a Krsti nedostaje Suzana.

Epizoda: 41/160 [Ponedjeljak, 05.11.2012.]
Nives pošalje Jakova i Mariju da iseljenicu odvedu Dragici u Goračiće. Potaknut Sarinom podrškom Šimun slijedi svoju ljubav i tražeći je, on dolazi do Goračića. Marija prizna Jakovu da je udana, al ne otkrije za koga. Suzana želi nov i čist početak s Krstom pa odbije njegovu ponudu da uloži svoj novac u njihov projekt. Ante se uspješno oporavlja. No Petar sve teže podnosi skrivanje tajne…

Epizoda: 40/160 [Petak, 02.11.2012.]
Jelena odluči donirati Anti svoju koštanu srž. Prešuti i doktoru i svima ostalima da je Petar otac njenog djeteta, ali potencijalno bolji donor od nje. Ranko je u potrazi za ženom njegovog američkog knjigovođe jer želi doznati kome ga je razotkrila. Međutim, žena koju traži zakuca na vrata Odakovih! Ines je na pragu prodaje hotela…

Epizoda: 39/160 [Četvrtak, 01.11.2012.]
Jelena odbija Petrovu želju da donira koštanu srž, i svjesno ulazi u rizik kako se ne bi otkrilo da je Petar otac malenog Ante. Nives zatraži Ankicu da se zaposli kod Ranka kako bi ga špijunirala. Sara i Šimun se sve više zbližavaju, Jakov je ljubomoran, a Marija nesretna. Oboje misle da su Sara i Šimun bliži jedno drugom, nego što doista jesu. Krsto se i dalje bori s vlastitom prošlošću…

Epizoda: 38/160 [Srijeda, 31.10.2012.]
Krsto kreće u potragu za Dunjom, a Sara otvara tvrtku sa Šimunom, dok nešto kasnije susretne Jakova i to prvi put nakon prekida. Mila ponovno postane žrtva zablude o Ranku, Tamara zaprijeti ostavkom, a Nives se opet nađe u sukopobu s Jelenom. No ovaj put će namjerno prijeći preko Stipinih kritika i nasrnuti na Jelenu.

Epizoda: 37/160 [Utorak, 30.10.2012.]
Stipe je ljut na Nives i njene postupke, dok ona pruži emotivnu potporu nesretnoj Mariji koju je prethodno napala. Antino zdravstveno stanje je ozbiljno, a Petar i Jelena strahuju za njegov život, sok Sara, Šimun i Ines planiraju posao s maslinama. Ranko je prisiljen prikupiti novac kako bi nadoknadio milijunsku štetu, a Tamarin novi posao je odobrovoljiti Leonarda.

Epizoda: 36/160 [Ponedjeljak, 29.10.2012.]
Jelena poludi kada shvati da neće vidjeti Antin novac prije njegove punoljetnosti. Ranko je u neprilici, a trgovac oružjem Leonard je ljut zbog gubitka vrijednog arsenala pa mu postavlja ultimatum. Marija je prisiljena ispričati Stipi sve što zna o Ranku, no Nives optuži Mariju da je Rankov špijun. Krsti nije drago vidjeti Šimuna i Saru tako bliske, a doktor otkriva da Ante ne boluje od viroze nego od teške bolesti…

Epizoda: 35/160 [Petak, 26.10.2012.]
Policija je presrela Rankovu pošiljku oružja. Istražujući tko ga je cinkao, Ranko ubije čovjeka. Ali i sam je opasnosti jer postoji netko tko zna više od njega… Marija shvati da je Ranko umiješan u šverc oružjem i kaže to Stipi. Zar je moguće da je Nives iz osvete uplela Odake u toliko opasnu stvar? Šimun se naposljetku otvori Sari, Jelena dobije od Ines velikodušnu svotu novca za Antu, ali uz poseban uvjet, a Anti opet jako pozli.

Epizoda: 34/160 [Četvrtak, 25.10.2012.]
Zbog Tamarinog pritiska, Marija je prisiljena ostaviti Šimuna jer, ukoliko to ne učini, Šimun bi mogao ozbiljno nastradati. Na drugoj strani grada Nives je uspjela pakleno zapapriti Ranku koji sve više osvaja Milino povjerenje i naklonost. Ines je spremna prebaciti novac od prodaje stanova Jeleni, a Antino zdravstveno stanje je ozbiljno narušeno…

Epizoda: 33/160 [Srijeda, 24.10.2012.]
Potaknuta Maričinim i Stipinim blagoslovom, Marija ponovno odlazi Šimunu, međutim na putu je presretne lukava Tamara koja je na vlastitoj koži osjetila Rankov ubilački apetit! Jakov i Petar otvaraju novu firmu koja će označiti nov, potpuno legalan poslovni početak za Odakove. Jakovu raste samopouzdanje, dok Petar brani Nivesine interese jer osjeća da će ulazak u posao s Rankom donijeti samo probleme. Nives priprema iznenađenje pri povratku iz Amerike, a Antino zdravstveno stanje ne sluti na dobro.

Epizoda: 32/160 [Utorak, 23.10.2012.]
Šimun iznenadi Mariju romantičnom večerom na kojoj je zamoli da mu povjeri svoju tajnu. Ali Marija na to još nije spremna… Ljubomorna Tamara provocira Ranka do njegovih krajnjih granica tolerancije, a Mila se povjeri Suzani. U međuvremenu, Sara prizna Ines koliko ju je pogodio prekid s Jakovom, ali također shvaća da se mora suočiti sa svojom tugom i nastaviti s projektom u masliniku. Ines prihvati Jelenine ponude za prodaju stanova. Nitko ne primjećuje da je Ante bolestan.

Epizoda: 31/160 [Ponedjeljak, 22.10.2012.]
Mariju ulovi panika kada shvati da Stipe ugovara suradnju s Rankom. No on je uvjerava da zna što radi kada je u pitanju vrlo opasan Ranko. Stipe predstavi Jakova kao svoju desnu ruku, što Petra jako uzruja. Krsto pronađe iscrpljenu Saru bez svijesti i spasi je. Marica sazna za njezin prekid zaruka, ali Sara zasad ne želi razmišljati o povratku Jakovu, a Suzana mu zahvali na pomoći. Nives je došla do novih informacija o Ranku, a Šimun je razočaran jer se Marija nije pojavila na dogovorenom mjestu.

Epizoda: 30/160 [Petak, 19.10.2012.]
Marija i Šimun se ne mogu odvojiti jedno od drugog. Tamara ih u tajnosti promatra, ali iz osobnih razloga ne otkrije to Ranku. Stipe je siguran da će upravo Odakovi dobiti koncesiju za novi posao pa priprema Jakova i Petra na nov način života koji će uslijediti nakon dobivanja koncesije – profesionalizam i rad. Iako se osjeća vrlo sigurnom u kući Odakovih, Mariju će dočekati neugodnost!

Epizoda: 29/160 [Četvrtak, 18.10.2012.]
Kako bi dobio koncesiju, Stipe prihvati Jelenin novac koji je naslijedila od Markove ostavštine. Ranko poziva Milu na večeru i pošalje joj lijep poklon kao zahvalu. Sara se oporavlja od prekida s Jakovom, potiskuje tugu akcijom kroz novi posao s maslinikom, a Suzana i Krsto se zbližavaju. I Marija i Šimun provode dan zajedno, ali ih u stopu prati Tamara.

Epizoda: 28/160 [Srijeda, 17.10.2012.]
Marija odluči dati priliku Šimunu, ali pod uvjetom da njihova ‘veza’ bude tajna. Hoće li on napokon saznati sve? Suzana nađe Krstovu pjesmu posvećenu njoj. U međuvremenu, Stipe okrivi Petra za Nivesin nestanak tijekom potrage za Marušićem, Mila žarko želi razotkriti Odakove i pomoći Ranku, Sara opsesivno radi na projektu s maslinama, dok Jakov sve više pokazuje svoje novo lice – budućeg vođe Odakovog carstva.

Epizoda: 27/160 [Utorak, 16.10.2012.]
Marija zatraži Stipu da obustavi rat s Rankom, dok Nives traži načine kako naći Marušića i osvetiti mu se. Unatoč uzajamnoj mržnji, Suzanu također boli uspomena na propalu ljubav pa pristane reći Nives gdje se nalazi Marušić. Za to vrijeme Petra izjeda krivnja zbog Nives, Ines i Suzana dobile su rješenje o nasljeđivanju Markove imovine, a Marija je razapeta između želje da vidi Šimuna i spoznaje da to ne smije.

Epizoda: 26/160 [Ponedjeljak, 15.10.2012.]
Marija shvati da nema izbora nego reći Stipi da joj je Ranko muž. Iako iznenađen, Stipe joj obeća da će čuvati njezinu tajnu i da će je zaštititi, ali ne zna da njihov razgovor prisluškuje znatiželjna Jelena. Nives je ljuta jer Marušić nije mrtav, a Petar ju je greškom naveo na krivi trag. Ines odluči pomoći Šimunu i preko Marice pozove Mariju na selo, a Ranko uživa što ima Milu na svojoj strani.

Epizoda: 25/160 [Petak, 12.10.2012.]
I dok Marija teškom mukom odbija Šimuna, Krsto i Suzana jedno drugom obećaju prijateljstvo, iako osjećaju nešto više. Ines djelomično odahne jer rezultat DNK testa govori da je Marko biološki otac malog Ante. Kako bi se skroz uvukao u Nivesino srce, Petar je dovodi na sahranu Ivana Marušića. Stipe se vratio, ali je nezadovoljan situacijom koja ga dočeka kući. Nives pred Stipom objavljuje rat Ranku Mrčeli, a Marija priznaje Stipi da zna tko je Ranko!

Epizoda: 24/160 [Četvrtak, 11.10.2012.]
Slomljeni nakon rastanka, Sara i Jakov utjehu traže u obiteljima. Nives je uvjerena da je Ranko popustio i da će ponuditi suradnju Odacima. No, ne zna da joj Ranko priprema veliko iznenađenje. Petar na svoju ruku saznaje novu informaciju o Ivanu Marušiću, a svađa Krste i Suzane mogla bi dovesti do poljupca.

Epizoda: 23/160 [Srijeda, 10.10.2012.]
Mila daje Ranku povjerljivu informaciju o Odacima, a Tamaru opsjeda ljubomora. Petar i Nives se sve više udružuju, i u poslovnom i privatnom smislu. Nives željno iščekuje obračun s Rankom, a Petar pronalazi još jedno rješenje! Jelena se osjeća izolirano od ostatka obitelji pa počne smišljati novu osvetu, a Krsto i Suzana sve teže kontroliraju uzavrele emocije!

Epizoda: 22/160 [Utorak, 09.10.2012.]
Ines povjeri Sari da je konačno otkrila Jelenino pravo lice. Marija se ponudila pomoći Ines pa je Jakov dovodi Matošićkama. Nivesin i Petrov plan se realizirao i njih dvoje sad likuju zbog novinskog članka koji je osramotio Ranka. Poslije još jednog pokušaja razgovora koji završi svađom, Jakov i Sara definitivno prekidaju. Oboje su potreseni, ali shvaćaju da je tako najbolje.

Epizoda: 21/160 [Ponedjeljak, 08.10.2012.]
Jelena se služi trikovima kako bi odgodila Inesin odlazak u bolnicu, ali joj planove pomrsi Jakov, čiji iznenadni dolazak spašava situaciju. U želji da diskreditiraju Ranka, Nives odlazi na razgovor s novinarom koji bi trebao objaviti bombastične informacije o njemu, ali Petar ima drugu ideju… U međuvremenu, Suzana i Krsto ne znaju kako međusobno razgovarati nakon trenutka bliskosti koji su imali, Marija osvaja malog Antišu, a Sara i Jakov su očajni zbog prekida.

Epizoda: 20/160 [Petak, 05.10.2012.]
Odakovi su u problemima! Moćni Ranko im je direktni konkurent u velikom poslu. Nives je u početku htjela surađivati s njim, ali će promijeniti mišljenje kada je Ranko ponizi. Iako mu je Krsto rekao istinu o Dunji, Šimun neće stati u naumu da pronađe Mariju. Siguran je da su sudbinski određeni za veliku ljubav. Nešto kasnije Krsto se emotivno otvori prema Suzani, Sara prekine s Jakovom, a Jelenin posjet uznemiri Ines.

Epizoda: 19/160 [Četvrtak, 04.10.2012.]
Nives je odlučna vratiti obitelji stari sjaj preko novog posla, ali joj Ranko zapriječi put prema uspjehu. Sara je tužna i razočarana jer je Jakov izabrao obitelj i posao, a ne nju. Petar i Jakov se sve više zbližavaju, dok se Šimun i Krsto sve više svađaju.

Epizoda: 18/160 [Srijeda, 03.10.2012.]
Na povratku kući Jakova dočeka Sara, koja želi znati na kojem točno poslu on radi i može li se i ona uključiti. No ubrzo se posvađaju… Šimun završi u pritvoru, ali ga Suzana vrati na slobodu. Ines da Šimunu emotivnu podršku, ali je Krsti dosta njegovog ponašanja. Marija se vrati Odakovima i potakne Nives na novu akciju, a Mila želi uključiti policiju u potragu za Marijom!

Epizoda: 17/160 [Utorak, 02.10.2012.]
Nives pokušava pomiriti Jakova i Petra kako bi bar u poslu surađivali bez trzavica. Kasnije se njih dvojica nađu u opasnosti da budu otkriveni od policije. U međuvremenu, Ines dolazi na ideju kako riješiti Sarin problem, Mila se nađe s Marijinim očuhom, Krsto uspije nagovoriti Šimuna da ipak ne zove policiju, a Marija želi pobjeći iz Splita jer osjeća kako su joj Rankovi ljudi na tragu. Hoće li im uspjeti umaći?

Epizoda: 16/160 [Ponedjeljak, 01.10.2012.]
Sara i Jakov se posvađaju jer se Sara, zajedno s Nives, potajno petljala u njegov posao. Iako ljut na Nives, Jakov ne prihvaća Petrovu ponudu da zakopaju ratnu sjekiru. Želi steći njihovo povjerenje prije Stipinog povratka. Šimun je uvjeren da je Marija bila u njegovoj blizini pa odluči kontaktirati policiju u vezi njezinog nestanka.

Epizoda: 15/160 [Petak, 28.09.2012.]
Čuvši Rankov glas, Marija pobjegne iz kuće Odakovih. Jakov je ljut na Nives i Petra jer su ga htjeli isključiti iz potencijalnog posla. Međutim, i Sara mu prizna da je imala prste u tome… Krsto i Suzana se, u međuvremenu, zbližavaju, a Marija konačno ugleda Šimuna. No netko im pokvari susret…

Epizoda: 14/160 [Četvrtak, 27.09.2012.]
Šimun sve teže podnosi iščekivanje Marijinog poziva, ali ne odustaje od potrage za njom. Ines se boji nalaza DNK analize koji bi mogao otkriti istinu o Jeleni, za koju i dalje sumnja da je odgovorna za Markovu smrt. Nives i Petar su odlučili pokušati sklopiti posao s Rankom. Obruč oko Marije se steže, a Ranko je sve bliže…

Epizoda: 13/160 [Srijeda, 26.09.2012.]
Jelena je u panici! Matošićke zajedno s Nives traže Antin DNK test pa ona pozove Petra u pomoć. Šimun predaje oglas sa šifrom u novine, nadajući se da će se Marija odazvati. U međuvremenu, Suzana i Krsto ponovno imaju neugodan susret, a Mila sumnja da je Ranko opasan pa odluči pronaći Mariju prije njega.

Epizoda: 12/160 [Utorak, 25.09.2012.]
Stipe ipak dozvoli Mariji da prespava kod Odakovih za vrijeme njegove odsutnosti. Za to vrijeme Šimun, unatoč batinama, nastavlja svoju potragu za Marijom, a Mila okuplja tim suradnika koji će joj pomoći u potrazi za Marijom. Jelena je zatečena Inesinom prijetnjom, ali je ipak zadovoljna činjenicom da će njezin Ante dobiti pola Markove imovine bez Inesinih uvjeta, ne znajući da će joj Nives raditi iza leđa.

Epizoda: 11/160 [Ponedjeljak, 24.09.2012.]
Ranko je došao na ideju predati oglas u kojem traži njegovateljicu. Ines želi prenijeti dio nasljedstva Anti, ali nije htjela pozvati Jelenu na imovinsku raspravu. Iako je Stipe izričito tražio od ukućana da ne dolaze na parnicu, Jelena ga ne posluša, već i sama zatražio svoj dio nasljedstva. Međutim, Ines zbog toga promijeni mišljenje i postavlja Jeleni uvjet.

Epizoda: 10/155 [Petak, 21.09.2012.]
Jelena se raduje skorašnjoj raspravi o Markovoj ostavštini jer vjeruje da će ona i Ante dobiti lijep dio nasljedstva. Međutim, Nives želi da Antinim novcem upravlja obitelj Odak, a ne Jelena. Stipu ljuti što je Nives poslala Petra i Jakova da sami obave prvu pošiljku šverca i posvađa se sa sestrom. Sara je povrijeđena što Jakov nije došao i poruči mu da će morati izabrati između nje i obitelji. Marija odlazi u bolnicu predati papire za Stipinu operaciju i prestravi se kad ondje ugleda Rankovog prijatelja Damira.

Epizoda: 9/155 [Četvrtak, 20.09.2012.]
Iako se osjeća sigurnom u kući Odakovih, Marija se boji za vlastiti život jer misli da Stipe uskoro više neće trebati njezinu pomoć. Šimun ne odustaje od potrage za Marijom. U šetnji plažom sretne Tamaru koja mu pokaže Marijinu fotografiju. Šimun joj ne vjeruje i slaže da Mariju nikada nije vidio. Krsto prihvati Suzaninu ispriku.

Epizoda: 8/155 [Srijeda, 19.09.2012.]
Stipe optužuje Nives da se ne koncentrira dovoljno na posao. Kako bi udovoljila bratu, ona uvodi Petra i Jakova u biznis. Doznavši da je Šimun pomogao Mariji u bijegu, Ranko zamoli ljubavnicu, odvjetnicu Tamaru, da preispita mladića i dozna gdje se Marija sada nalazi. Krsto se pomiri sa Šimunom i ispriča se Suzani, ali kasnije opet upadne u neugodnu situaciju kada zajedno sa Suzanom naleti na polugole Jakova i Saru.

Epizoda: 7/155 [Utorak, 18.09.2012.]
Mariju hvata panika i ne zna je li više sigurna kod Odakovih pa razmišlja o bijegu iz Splita. Suzana i Krsto ljute se na svoju djecu koja zbijaju šale u vezi njihova susreta na jezeru. Nakon još jednog konflikta s ocem, Šimun odluči pronaći Mariju jer ne želi završiti sam poput svog oca. U međuvremenu, Nives progoni krivnja zbog Dragičine laži.

Epizoda: 6/155 [Ponedjeljak, 17.09.2012.]
Nives nema snage priznati Petru istinu o ocu, ali Dragica preuzme inicijativu i podvali Petru laž. Zahvaljujući Mili Ranko je sve bliže Mariji i uskoro bi mogao saznati gdje se skriva. Kasnije te večeri, Marija iz novina sazna da je Ranko u Splitu. Zajednički ručak Matošića i Bartulovića završi neugodnom scenom – sazna se da je Krsto vidio Suzanu golu.

Epizoda: 5/155 [Petak, 14.09.2012.]
Stipe prihvati Mariju kao članicu obitelji, a Petar se sve više trudi poboljšati svoj odnos s Nives. Svi su svjesni ovih novih promjena u obitelji, no ipak će one najteže pasti Jeleni. Marija svakim novim danom živi sve opuštenije u kući Odakovih. I dok ona ne prestaje misliti na Šimuna, Ranko je već pronašao njezinu sestru Milu, koja je upravo došla u posjet Matošićkama na Maslinik. Cure su jedva dočekale društvo…

Epizoda: 4/155 [Četvrtak, 13.09.2012.]
Ranko je shvatio da Marijin nestanak nije nesretni slučaj. Vjeruje da joj je netko u Splitu pomogao da se sakrije. Stipe blagoslovi Jakovljevo i Sarino vjenčanje, ali pod uvjetom da oboje ostanu živjeti u kući Odakovih. U međuvremenu na Masliniku, Krsto i dalje odbija pomisao da je u Suzani pronašao novu ženu u svom životu.

Epizoda: 3/155 [Srijeda, 12.09.2012.]
Ranko i dalje bezuspješno traga za Marijom, ne znajući da se ona skriva kod Odakovih. S vremenom se dopala i Stipi, ali joj on to još ne želi reći. Matošićke se raduju novom životu na Masliniku, a Šimun im pomaže u prilagodbi novom okruženju, posve zaboravljajući svoje obveze na farmi. I dalje sanjari o danu kada je spasio Mariju i uzaludno pokušava pronaći barem jedan trag koji će ga dovesti do nje. Sara iznenadi sve povratkom kući s vjenčanim prstenom na ruci!

Epizoda: 2/155 [Utorak, 11.09.2012.]
Spasivši Stipu od utapanja, Marija zadobije povjerenje ostalih članova obitelji Odak. Ubrzo upoznaje Jelenu, koja hini da je njome oduševljena, i Jakova. Nitko ne zna da su Jelena i Petar u ljubavnoj vezi, i da kuju plan kako se domoći bogatstva Odakovih. Istovremeno, na Masliniku, Ines vjeruje u ponovni početak za sebe i svoje dijete, a Sara dobiva neočekivanog pomoćnika u susjedu Šimunu, starom prijatelju iz djetinjstva, koji obećava obaviti sitne popravke na njihovoj kući.

Epizoda: 1/155 [Ponedjeljak, 10.09.2012.]
Na plaži Šimun naiđe na tajnovitu Mariju, koja je preživjela olujno nevrijeme. Tjedan poslije Marija dolazi u kuću Odakovih kako bi njegovala Stipu, koji je pretrpio moždani udar. Marica je toplo prima, ali se među ostalim članovima obitelji osjećaju brojne trzavice… Za to vrijeme Marijin suprug Ranko odlučan je pronaći odbjeglu suprugu, živu ili mrtvu, a Suzana, Sara i Ines dolaze u svoju staru kuću na selu gdje ih krajičkom oka promatraju susjedi Krsto i Šimun.

Ostavi svoj komentar

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s